دنیای فناوری و شبکه

۲ مطلب در مرداد ۱۳۹۹ ثبت شده است

انتخاب درست پچ کورد فیبر نوری

راهنمای انتخاب درست پچ کورد فیبر نوری

فیبر نوری در انواع مختلفی نظیر Multimode که خود شامل OM1، OM2، OM3 و OM4 بوده و نوع Single mode آن شامل OM1 و OM2 می باشند. هر دو انتهای کابل های نوری توسط کانکتورهای نظیر ST، LC، MTRJ، FC و سایر کانکتورها بسته می شوند.

مقاله زیر انواع مختلف کانکتورها و تفاوت آنها را نشان می دهد:

 

در حال حاضر انواع مختلفی از پچ کوردهای فیبر نوری با کاربردهای مختلف در بازار موجود می باشد. حال شاید این سوال برای شما پیش بیاید که وجود این تنوع چگونه می توان پچ کورد فیبر نوری مناسب برای کار خود را انتخاب کرد؟ هدف از نوشتن این مقاله راهنمایی و انتخاب صحیح پچ کورد می باشد.

 

چرا به کابلهای مختلف فیبر نوری نیاز دارید؟

پچ کورد فیبر نوری که در برخی از منابع از آن با نام optic jumper cable یاد می شود در دو انتها توسط کانکتور ها بسته می شوند. با توجه به اینکه پچ کوردهای فیبر نوری می تواند داده های بیشتری را به طور مؤثر انتقال دهند، آنها نقش مهمی در ارتباطات از راه دور و شبکه های رایانه ای ایفا کرده و در مکان های گوناگون از آنها استفاده می شود. بنابراین هنگامی که تصمیم به خرید یک پچ کورد فیبر نوری دارید در ابتدا مکانی را که می خواهید از آن استفاده نمایید بررسی کنید یعنی در داخل یا خارج؟ در هوا یا زیر زمین؟ هر کدام از کابل ها برای شرایط خاصی استفاده می شوند. برای مثال کابل های armored برای مناطقی که دارای پوشش گیاهی بوده و در معرض خطر جویدگی توسط جانوران قرار دارد مناسب می باشد.

 

برای انتخاب درست پچ کوردهای فیبر نوری مراحل زیر را دنبال نمایید:

 

مرحله اول: انتخاب نوع کانکتور مناسب

راهنمای انتخاب درست پچ کورد فیبر نوری

یک اتصال کابل فیبر نوری در هر دو انتها با یک کانکتور فیبر نوری ، مانند اتصال LC ، اتصال SC ، اتصال ST ، اتصال FC یا اتصال MPO / MTP خاتمه می یابد. هر کانکتور برای اتصال دستگاه خاصی مورد استفاده قرار می گیرد. اگر درگاه دستگاهها در هر دو انتها یکسان باشد ، می توانیم از کابل های فیبر نوری که در هر دو انتها دارای کانکتور یکسان هستند، مانند پچ کوردهای فیبر نوری LC-LC، SC -SC، ST-ST، MPO-MPO استفاده نماییم.

اگر درگاه دستگاه ها در هر دو انتها یکسان نباشد باید از پچ کوردهای فیبر نوری استفاده نمایید که در هر دو انتها بایکدیگر تفاوت دارند. از جمله این پچ کوردها شامل LC-SC، LC -ST و SC-ST می باشند.

 

مشخصات و قیمت پچ کورد نگزنس

مشخصات و قیمت پچ کورد لگرند

 

مرحله دوم: انتخاب درست کانکتور (Polish (UPC/APC

راهنمای انتخاب درست پچ کورد فیبر نوری

به غیر از انتخاب درست نوع کانکتور که در مرحله اول گفته شد، انتخاب درست نوع کانکتور Polish نیز اهمیت دارد. برای مثال می توانید پچ کوردی با کانکتور یکسان مانند SC/APC به SC و یا SC/APC به LC را انتخاب نمایید. از بین رفتن اتصالات APC نسبت به اتصالات UPC کمتر است. معمولاً عملکرد نوری اتصالات APC از اتصالات UPC بهتر است. اتصالات APC به طور گسترده ای در برنامه هایی مانند FTTx ، شبکه نوری منفعل (PON) و چند برابر کننده تقسیم طول موج (WDM) مورد استفاده قرار می گیرند که نسبت به از دست دادن بازده حساس تر هستند. اما اتصال APC معمولاً از کانکتور UPC گرانتر است. به طور کلی می توان گفت در برنامه های کاربردی که نیاز به سیگنال هایی فیبر نوری با دقت بالایی دارند ، APC و اما سیستم های دیجیتال با حساسیت کمتر می توانند با استفاده از  UPC عملکرد خوبی داشته باشند.

 

مرحله سوم: انتخاب نوع کابل فیبر نوری (Single Mode یا Multimode)

راهنمای انتخاب درست پچ کورد فیبر نوری

کابل های فیبر نوری به دو دسته تقسیم می شوند :  Single Mode و Multimode.

پچ کوردهای فیبر نوری Single mode از فیبر شیشه ای 9 / 125um استفاده می کنند. این پچ کوردها برای مسافت های طولانی تر طراحی شده اند. پچ کوردهای فیبر نوری Multimode معمولاً از فیبر شیشه ای 50 / 125um یا 62.5 / 125um استفاده می کند. این نوع از پچ کوردها می توانند چندین پرتوی نوری یا حالت را با زاویه بازتاب متفاوت منتقل نمایند. این کابل ها عموماً برای مسافت های کوتاه استفاده می شوند. عموماً پچ کوردهای Single mode زرد و پچ کوردهای Multimode به رنگ نارنجی می باشند.

مقاله زیر انواع فیبرهای نوری را نشان می دهد:

لینک

مرحله4: انتخاب کابل ساده و یا دورشته ای (Simplex یا  Duplex)

راهنمای انتخاب درست پچ کورد فیبر نوری

شما به کدام پچ کورد نیاز داریدSimplex یا  Duplex؟

در یک رشته کابل نوری ساده تنها یک فیبر شیشه ای یا پلاستیکی وجود دارد و عموماً در جایی استفاده می شود که فقط یک خط انتقال و یا دریافت بین دستگاه ها لازم باشد. پچ کوردهای فیبر Simplex در هر انتها تنها یک اتصال فیبر نوری دارد که اغلب برای فرستنده های فیبر نوری Bidirectional) BiDi) استفاده می شود. پچ کورد فیبر نوری Duplex از دو رشته شیشه یا فیبر پلاستیکی تشکیل شده است که به طور معمول در قالب ساخت و ساز “zipcord” با روکش محکم وجود دارد. تارهای پچ کورد فیبر نوری برای فرستنده های معمولی استفاده می شوند.

Simplex و duplex پچ کوردهای فیبر نوری در هر دو حالت Single mode و Multimode در دسترس هستند.

 

مرحله5: انتخاب درست روکش کابل

در مجموع سه نوع روکش کابل وجود دارد: پلی وینیل کلرید (PVC) ، صفر هالوژن دودی کم (LSZH) و پلنوم غیر سازنده فیبر نوری (OFNP) که هر کدام را به صورت جداگانه توضیح خواهیم داد. شما با توجه به نیاز خود می توانید یکی از این سه نوع را انتخاب نمایید.

ـ PVC:

این کابل ها در برابر اکسیداسیون و تخریب مقاوم هستند و معمولاً برای اجرای افقی در مراکز سیم کشی استفاده می شوند.

ـ LSZH:

این کابل ها در برابر شعله مقاوم بوده و از آن در طبقات یک ساختمان استفاده می شود. (از جمله کابل های LSZH می توان به کابل شبکه Legrand مدل CAT6 SFTP LSZH و کابل شبکه Legrand مدل CAT6 UTP LSZH اشاره کرد )

ـ OFNP:

این کابل ها در برابر آتش و دود مقاوم بوده و می توان از آنها در فضاهای ساختمان که برای جریان هوا تعبیه می شوند استفاده کرد. لازم به ذکر است این نوع از فیبر نوری به عنوان مقاوم ترین در برابر آتش می باشد.

البته به غیر از این سه نوع کابلی که در بالا نام برده شد کابل رایج دیگری نیز وجود دارد به نام کابل زره پوش یا armored cable.ساختار لوله دوتایی و فلزی این پچ کورد سبب شده است تا بسیار سبک بوده و به راحتی خم شود. این کابل ها می توانند در برابر فشارهای بالا مقاومت نشان دهند. به همین دلیل می توان از آنها در کف ساختمان و یا قسمت هایی که در خطر قدم گذاشتن و یا فشار های زیاد هستند استفاده کرد. این کابل ها همچنین مقاومت بسیار خوبی در برابر برش ، سایش و کشش دارد.

 

مرحله 6: انتخاب طول مناسب

پچ کوردهای فیبر نوری در طول های مختلفی از 0/5 تا 50  میکرون تولید می شوند. شما می توانید با توجه به فاصله بین دستگاه های مورد نظر برای اتصال ، طول کابل مناسب را انتخاب کنید. البته به این نکته نیز توجه نمایید که پچ کوردهای Single Mode برای مسافت های بالاتر مناسب تر می باشند.

 

به طور کلی:

هنگام خرید یک پچ کورد فیبر نوری کلیه موارد بالا را در نظر بگیرید. برای مثال شما ممکن است بر حسب نیاز خود کابل نوری Single mode یا Multimode ، نوع خاصی از کانکتور LC ، SC یا … ، کانکتور Polish) APC) یا UPC  روکش کابل PVC/LSZH/OFNP/ Armoredو طول خاصی را خریداری نمایید. با دنبال کردن این مراحل و فهمیدن آنچه دقیقاً به آن نیاز دارید ، می توانید انتخاب های مناسبی را برای برنامه های خود انجام دهید.

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
مهشید افخمی

هر آنچه در رابطه با سوئیچ سیسکو مدل WS-C2960X-48FPS-L باید بدانید:

مشخصات و اطلاعات سوئیچ سیسکو مدل WS-C2960X-48FPS-L

سوئیچ شبکه مدل WS-C2960X-48FPS-L ساخت شرکت سیسکو می باشد و از جمله سوئیچ‌های سری 2960 سیسکو  است و به دلیل بهره‌مندی از قابلیت +POE جهت اتصال تجهیزات شبکه نظیر تلفن IP، اکسس پوینت، دوربین‌های IP و غیره در لایه Access مورد استفاده قرار می گیرد و  ایده‌آل برای شبکه دفاتر شعب، ادارات و سازمان های متوسط و بزرگ است.

 

ویژگی های کلی سوئیچ سیسکو WS-C2960X-48FPS-L:

 

  • پشتیبانی از سیستم عامل Image IOS LAN Base
  • بهره‌مندی از تکنولوژی +Power Over Ethernet Plus)POE) جهت تأمین برق از طریق کابل شبکه، برای 48 پورت مقدار 15.4W پاور در هر پورت
  • دارای 48 پورت RJ-45 با سرعت گیگابیت اترنت
  • پشتیبانی از قابلیت Stackable جهت استفاده سوئیچ در Stack
  • دارای پیکربندی ثابت
  • سوئیچ مدیریتی لایه 2

 

نگاهی به پنل جلویی سوئیچ سیسکو WS-C2960X-48FPS-L:

سوئیچ سیسکو مدل WS-C2960X-48FPS-L

  1.  پورت اترنت (RJ-45) جهت Management سوئیچ
  2. دکمه Mode
  3. LED های سوئیچ
  4. پورت USB mini Type B (کنسول) جهت مدیریت سوئیچ
  5. دو عدد پورت USB Type A
  6. چهار اسلات ماژول SFP جهت اتصال ماژول فیبر نوری با سرعت 1G
  7. 48 پورت گیگابیت اترنت RJ-45 با سرعت 10/100/1000
  8. LED پورت کنسول
  9. LED پورت MGMT
  10. پورت کنسول RJ-45 جهت Management

 

 

نگاهی به پنل پشتی سوئیچ سیسکو WS-C2960X-48FPS-L:

سوئیچ سیسکو مدل WS-C2960X-48FPS-L

  1. محل نصب اسلات ماژول FlexStack-Plus (که در زمان خرید محصول باید به صورت جداگانه سفارش دهید)
  2. محفظه فن
  3.  کانکتور RPS
  4.  کانکتور Power Supply AC

 

محتویات بسته بندی سوئیچ سیسکو مدل WS-C2960X-48FPS-L:

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
مهشید افخمی